Fog
Door: Lars
Blijf op de hoogte en volg Lars
23 Augustus 2013 | Nederland, Woerden
Na de lunch nog enkele pianoboeken doorgekeken en wat rondgezworven om vervolgens terug te keren naar de campground en Leander. 's Avonds nog met een paar locals in het zwembad gezeten. Al hoewel, meer rondtrekkende arbeiders dan locals. Deze Amerikanen verdienen hun geld waar het werk is en dat houdt in dat ze van plaats naar plaats moeten trekken, best bizar.
De volgende dag gingen we met zeven personen (+ 1 Canadees) de Grand Tour maken. Onze gids Doug nam ons in één dag mee naar alle high lights van Downtown L.A., Hollywood en Beverly Hills. Tijdens het rijden door deze gebieden kom je langs gebieden en gebouwen waar veel bekende films zijn opgenomen en je wordt dan ook vaak overvallen door déjà vu's.
De stranden in L.A. zijn echt lachen. Op Venice Beach kijk je je ogen uit naar de meest verschillende mensen. Er gebeurt ook van alles. Skaters en mensen op een bmx laten hun gaafste trucs zien. Basketballers proberen elkaar eruit te dribbelen op het veld van de film 'white men can't jump'. Bodybuilders doen hun work-outs in een open-roof fitnessruimte. Op de groene veldjes tussen de boulevard en het strand liggen mensen van de zon te genieten. Hier en daar ligt een zwerver op een bankje. Geïnspireerde personen staan door een microfoon te schreeuwen en proberen de aandacht naar zich toe te trekken. Markkraampjes met felle T-shirts en tentjes waarin mensen van hun zonden verlost worden wisselen elkaar af. Venice had het Venetië van Californië moeten worden. Dit is echter niet gelukt, de straten zijn gewoon straten en geen kanaaltjes, maar desalniettemin erg leuk om doorheen te rijden.
Na Venice stopten we bij Santa Monica Beach. Daar hebben we wat gegeten en over de beroemde Santa Monica Pier gelopen (die met het reuzenrad). Na de stranden ging de tour verder naar Hollywood. De grootste bezienswaardigheid is de vloer (Walk of Fame) en wandelen door Hollywood is dan ook vooral nekpijn! Iedereen lijkt zijn lenzen verloren en iedereen botst tegen elkaar op. Na Hollywood ging het busje door naar Beverly Hills. Op Rodeo Drive een celeb gespot: Drew Barrymore (o.a. Charlie's Angels). Verder vooral stukjes van de huizen van celebs gezien (klein puntje van Playboy's Mansion, huis van Tom Cruise, Richard Gere etc.).
Om 5 uur 's morgens de volgende dag vertrokken we richting Salinas om daar twee dagen aan het strand te relaxen alvorens we naar onze eindstation San Fransisco zouden gaan. We vertrokken zo vroeg om de spits van L.A. voor te blijven en op tijd in Salinas aan te komen. Via de Highway 1 gingen we langs de kust en door de mist naar Salinas. Onderweg zijn we op een aantal plekken gestopt om wilde zeeolifanten te spotten en dat is gelukt! We kwamen laat in de middag en in de dichte mist aan, niet echt strandweer dus. 's Avonds nog even gaan hardlopen om de vastzittende spieren wat los te schudden en vervolgens toch maar even een duik genomen in de zee. Op zo'n 5-10 meter afstand kwamen ineens twee koppies boven water, een paar nieuwsgierige zeehonden kwamen een kijkje nemen. Echt gaaf!
De zeeleeuwen hebben de haven naast de campground overgenomen. Deze beesten houden zich dag en nacht bezig met elkaar van de steiger af duwen. Dit alles gaat gepaard met een luid geschreeuw, dat de nachtrust niet echt ten goede komt.
De dag erna bestond uit relaxen en alvast de tassen inpakken. Ingepakt en een klein beetje uitgerust hebben we vervolgens de camper ingeleverd in San Fransisco.
Vanuit het kleine en centrale hotel Adante hebben we de afgelopen dagen de rode brug, alcatraz, pier 39 etc. bezocht. Te veel om op te noemen eigenlijk. Een ding is zeker, ik ben nu zo uitgeput dat ik aan vakantie toe ben.