Midden-Vietnam: Pure vrijheid
Door: Lars Braams
Blijf op de hoogte en volg Lars
07 Augustus 2014 | Vietnam, Hoi An
De volgende dag werden we inderdaad stipt om half 9 opgehaald bij ons hotel. Een beetje gaar van de vorige avond (we hadden afgesproken met een studiegenoot van Tamara) stapten we op de motor richting Hoi An. Deze trip is echt ontzettend gaaf. Het duurde uiteindelijk twee uur langer dan de geplande 6 uur, voornamelijk omdat we bij elke stop lekker te tijd namen. Het hoogtepunt, zowel letterlijk als figuurlijk was de rit over de Hai Van Pass. Al rijdend over het verlaten wegdek met spectaculaire uitzichten en hangend in de scherpe bochten snap ik eindelijk wat motorrijders bedoelen met het gevoel van pure vrijheid. Rijd een keer over deze weg en je snapt wat ik bedoel. Of kijk naar de Vietnam special van Top Gear en je krijgt een impressie.
Inmiddels zijn we aangekomen in het mooie Hoi An. Het toeval wil, onee onze 'uiters secure planning' wil, dat het over 3 dagen volle maan is en dan vieren ze hier feest met allemaal lampjes. Ben benieuwd. We hebben nog genoeg dagen, dus we blijven even hangen. Eerste impressie van Hoi An is goed, het eten is top en de architectuur is bijzonder. De mensen zijn hier alleen wat minder aardig en redelijk 'verpest' door het toerisme, aldus pseudosocioantropoloog lars. Als je denkt dat iemand gezellig een praatje komt maken dan is dat altijd met het doel om geld aan je te verdienen. Na een aantal keer reageer ik niet eens meer. Overigens geldt dit weer totaal niet voor de mensen buiten het toeristisch zwaartepunt. Uit nieuwschierigheid liep ik een high school terrein op en binnen de kortste keren ben je in gesprek met een paar vriendelijke docenten, echt lachen. Toen we wegliepen zei een van de leraren nog wel even dat hij ook een spa bezit,: ''1 hour massage, just 200k dong''.... ''Oh very nice, maybe tommorow''.....
07 Augustus 2014 - 22:27
Jacques En Yvonne:
prachtig verhaal pseudosocioantropoloog Lars what the hek that maybe ik vind je verhaal erg mooi denk dat je een boek moet gaan schrijven als je terug bent.
Gr ma en pa