De eerste paar dagen
Door: Lars Braams
Blijf op de hoogte en volg Lars
19 December 2011 | Nepal, Pokhara
Om 21.30 zouden we vanaf Brussel Airport vertrekken naar Nepal, via Abu Dabi. Ik kwam om ongeveer 18.00 uur aan op het vliegveld, waar Rob al iets zat te eten met zijn familie. Na wat eten vertrok ik naar de vertrekhal! Wegens sneeuw en ijs konden we pas om 23.00 uur vertrekken. Op Abu Dabi kwamen we al met de eerste cultuurverschillen in aanraking; het vliegveld liep vol met oliesjeiks en bij de bagageband werd het werk verricht door 4 mensen wat in Nederland door 2 mensen zou worden gedaan.
17/12 Aankomst
Na nog 4 uurtjes vliegen kwamen we aan in Kathmandu. Uitstappen en direct met een klein pendelbusje. Het visumaanvragen verliep erg makkelijk. Ook hier werd het werk door onnodig veel mensen verricht. Buiten de luchthaven hebben we een potje gevoetbald met de lokale taxichauffeurs. Het straatbeeld maakte een chaotische maar gezellige indruk. Taxis met stapels koffers op hun dak, mensen liepen over de weg en veel geluiden en geuren. We werden opgepikt door een busje waar Rob nog 10 euro fooi gaf aan een bagagedrager (oops). Tijdens de rit begon de cultuurshock. De taxichauffeur maakte expres een ommetje door een sloppenwijk. Iedereen om ons een zei alleen maar: ‘ wow kijk dit, en kijk dat’. Bij het hotel werden we opgewacht door Rene. Dit hotel was relatief schoon. Vervolgens gingen we met Look en Rene uiteten en hebben we nog veel vragen op hun afgevuurd. Na het eten gingen we nog even naar een soort hippie cafe. Daar kwamen we een Bob Marley imitatie tegen. Kathmandu heeft s avonds een heel druk straatbeeld, al het verkeer rijdt tussen de mensen en overal lopen honden en soms koeien. Na een nachtje slecht slapen kwamen we op de volgende dag.
18/11 Busreis naar Pokhara
Om ongeveer 7 uur smorgens pakten we de bus naar Pokhara. Gelukkig dat Niamh mij en Jilt wakker maakte, anders waren we nooit op tijd opgestaan. We namen afscheid van Rene en ons stond een lange busrit te wachten. De busrit duurde ongeveer zeven uur en is een geweldige ervaring. Je ziet zoveel van het land: prachtige natuur, bijzondere plaatsen en leuke mensen. Tijdens de rit zagen we af een toe een bus in de greppel liggen en er stond vaak file op onmogelijke wegen. We hebben tijdens het gehobbel een potje gekaart in de bus en zijn twee keer gestopt voor lunch. Om een uurtje of 15.00 kwamen we aan in Pokhara. We zijn naar het Hotel gebracht door Prem. Het is een mooi hotel, maar ook hier valt te de stroom regelmatig uit en de wc stroomt soms over. We hebben een wandelingetje gemaakt door Pokhara en daar kwamen we de Bob Marley uit Kathmandu nogmaals tegen. Na een lekkere koffie in een theegarden gingen we een eettentje voor de avond zoeken. Het eten in club Amsterdam was heerlijk. Daar hebben we nog twee Nederlanders van de stichting ontmoet: Ilse en Marijn. We zijn tot in de vroege uurtjes gebleven en hebben leuk contact gehad met de lokalen.
19/11 Taalles
Vandaag kregen we taalles van Prem. Het was een lange zit, maar we zijn wel van alles opgestoken. Prem is echt een super aardige kerel en zijn Engels is beter dan die van mij. We hebben thee gedronken bij hem thuis en we zijn voorgesteld aan zijn familie. Ik ben vandaag ook de eerste die last heeft van zijn buik. Waarschijnlijk water van de douche binnen gekregen of toch iets verkeerds gegeten (hoewel ik geen vlees eet hier). Straks uiteten en vanavond waarschijnlijk vroeg naar bed, ben immers niet echt lekker.
19 December 2011 - 15:49
Geux:
Klinkt als een goede stage ;) je gaat dus 6 weken voor vegetariër spelen? Sterkte ermee ;) -
19 December 2011 - 17:23
Tamara:
Haha, klinkt allemaal goed! Alleen die loslopende honden..? haha Gaan ze ook zo naar je toe enzo? of blijven ze liever op afstand?
Ja mijn opa zei ook al dat die lange rit met een busje een super mooie rit was. Leuk dat jullie die ook hebben gedaan!
Zeg nu eens iets in het Nepallees?
Xkus -
19 December 2011 - 19:06
Walter:
Als de rest van je stage net zo interessant is als die eerste paar indrukken dan heb je een mooie tijd :)
Veel plezier en sterkte met je buik, dat die maar geen loopje met je gaat nemen. ;)