Van stad naar dorp - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van Lars Braams - WaarBenJij.nu Van stad naar dorp - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van Lars Braams - WaarBenJij.nu

Van stad naar dorp

Door: Lars Braams

Blijf op de hoogte en volg Lars

24 December 2011 | Nepal, Pokhara

Van stad naar dorp
19/11: de heren lagen nog te slapen dus ik liep met de damens naar het meertje om een ontbijtje in te slaan. Dit resulteerde in een aantal stukken fruit, waarvoor we uiteraard een toeristenprijs betaalde. Op het meertje wou iedereen op de foto met deze lange blanke wezens. Vandaag hadden we taalles van Prem. In een klein hutje naast zijn huis hebben we de basis gelegd voor ons Nepali. Mero Nepali naam Laxman ho (ik heet Laxman in Nepal). Tijdens de les besloot mijn buik te protesteren, waarschijnlijk een slokje water binnen gekregen oid. Na het eten bij de Buzzy Bee (alweer pizza) besloot ik eerder naar huis te gaan en mijn buik wat rust te geven. Dat deed goed, want de volgende dag was ik alweer topfit!

20/11: In de ochtend heb ik een slaapzak gekocht voor 2750 roepies (zo’n 25 euro) Ik ben natuurlijk Nederlander, dus besloten we Pokhara per fiets te verkennen. Dit was een hele ervaring: rijden tussen de auto’s, constant bellen, links rijden en geen voorrangregels. Allereerst gingen we even kijken hoe het met Jolanda een Teuntje ging bij het weeshuis, daarna besloten we richting een SOS kinderdorp te gaan. Onderweg kwamen we langs een stadium waar een volleybalwedstrijd bezig was.

21/11: vandaag werden we opgehaald door Chuda, de baabaa (vader) van het gezin waar we verbleven. Met de taxi gingen we naar Nudanda, vanaf daar was het nog een half uurtje lopen naar Serachour. De taxirit was erg knus: we zaten met zes personen en een groot aantal koffers in een heel klein autootje. Onderweg stopte we nog bij het huis van de taxichauffeur, daar konden we nog wat mooie foto’s schieten. Tijdens de rit stak er een kat over, en jaaa dat brengt ongeluk in Nepal. Dus moesten we langs de weg even stoppen en een andere auto voor laten gaan, en daarna weer verder rijden! Tijdens de wandeltocht naar Serachour kwamen we Sander, Bert, Marjolijn en Thomas tegen (andere vrijwilligers). De aankomst in Nudanda was meer dan bijzonder en onmogelijk te beschrijven. De mensen waren super vriendelijk en we waren meer dan welkom.
Ilse en Marijn (2 andere vrijwilligers) waren al in Serachour, dus zij konden ons eea vertellen. Volgens Ilse zaten ik en Rob in de beste kamer. We hebben wel licht, maar ook ratten en dat heeft ons beide de eerste nacht wakker gehouden.

22/11: We waren extra vroeg uit de veren om de zonsopkomst mee te maken. Daarna was het tijd voor ontbijt: rijst met Dhal Bat. De rest ging vandaag andere dorpjes bezoeken ihkv van hun project, ik en Niamh gingen foto’s maken ihkv ons project. Nadat Niamh de juiste schoenen aan had konden we wat van de omgeving ontdekken. Het bleek een pad te zijn naar de jungle, waar we helaas geen apen gespot hebben. Wel kwamen we af en toe mensen tegen die op en neer sjouwden met bladeren. Toen we terugkwamen kwam ik een vriend tegen die wiskunde studeert (ik ben ze naam vergeten). Hij heeft ons zijn wiskundeboeken laten zien en ik schrok van het niveau! (daar kunnen ze in NL nog iets van leren). Voor het avondeten gingen we nog een potje voetballen en ik mocht teams kiezen. Helaas raakte ik uit balans en belandde ik met mijn schoenen in een modderpoeltje. Ondanks dat toch nog even meegespeeld en wat foto’s gemaakt inhk van ons project!

23/11: Redelijk geslapen vannacht, we hebben de lamp aangelaten om de ratten weg te jagen en dat hielp. Na de rijst met groente gingen we naar het schooltje in serachour, daar hebben we het onderscheid tussen meisjes en jongens kunnen vastleggen. In de middag hebben ik en Niamh gewerkt aan ons project met uizicht over de vallei in het zonnetje, prima werkomstandigheden!
’S Middags gingen we terug naar Pokhara omdat de rest vandaag moest betalen voor het raften. Ik heb besloten niet mee te gaan, omdat ik het te duur vind. Na een zeer drukke en hobbelige busrit, kwamen we een uurtje later aan in Pokhara. Ik slaap nu in hotel new Family bij Marijn op de kamer.

24/11: vandaag hebben ik en Marijn het oude stadshart ontdekt van Pokhara en daarna zijn we een berg opgeklommen. Soms fietsend, soms met de fiets op de rug. Bovenop de berg was er fantastisch uitzicht over de stad en de Himalaya. Eindelijk kunnen skypen met Tamara en een warme douche, dat maakte mijn dag helemaal top!

• 24 December 2011 - 16:58

Tamara:

Haha schatje,

(het is al december hoor. of is er een maand, 4 uur en 3 kwartier verschil met Nederland? haha)

Verder leuke verhalen en mooie foto's! Ik vond het ook super leuk om even lekker met je te kletsen. =)

Xkuss

• 24 December 2011 - 17:18

Walter:

Laxman, wat een toepasselijke nick-name ;)
    Leuk om je verslagen zo te lezen !!

groet Walter