WAT?
Door: Lars Braams
Blijf op de hoogte en volg Lars
11 Juli 2012 | Thailand, Bangkok
Dan denk je dat de reis erop zit, maar dan moet je vervolgens nog in een lange rij voor het visum. Goed Goed... it's worth it
Na een avontuurlijk ritje met de Skytrain zochten we een slaapplekje in Banglamphu, de backpackerswijk.
We zitten in een relatief (als ik het zou kunnen onderstrepen dan zou ik dat doen) rustig straatje. Met 's avonds in iedergeval geen buren die enorme lawaai maken.
Bangkok in 1 dag, we hebben het vandaag geprobeerd, en.... het is niet te doen. Er is zoveel te zien en te beleven, maar we hebben een goede poging gedaan. Eerst hebben we treinkaartjes gehaald voor morgen. Daarna hebben we gewandeld door de wirwar aan straatjes in Chinatown, vervolgens een aantal grote tempels (in het thais: WAT) bekeken. Als er een woord is dat ik vandaag het vaakst heb gehoord, dan is het WAT. 'You wanne see WAT?' 'The WAT is over there', en Tamara: 'WAT zeg je?!'
Na het bekijken van de WAT Pho, een gouden boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog, hebben we lekker Thais geluncht. Na het bekijken van Old Bangkok namen we een bootje over de Mae Nam Chao Phraya en bekeken we onder andere een andere stad: Thonburi. Tijdens de boattrip (met een longtailboat!) zagen we een aantal ernome varanen in het water en op de kant, ik denk van ruim 2 meter lang. Bizar dat zulke mooie exotische beesten midden in de stad leven.
Morgenochtend vertrekken we dus naar Ayuthaya, waar we de oude hoofdstad van Siam (Thailand) gaan bekijken. Morgenavond nemen we de trein naar Chiang Mai. De slaapcoupes waren volgeboekt dus we moeten helaas een lange zit zitten (zo'n 15 uur). Maar goed, wel air-co! Dat is best aangenaam aangezien het ongeveer 35 graden is.
Ik laat wel weer een berichtje achter als ik weer wat beleefd heb in en rond Chiang Mai!
11 Juli 2012 - 14:46
Jolanda:
je hebt al heeel WAT gezien!
Fijne vakantie! -
11 Juli 2012 - 18:03
Walter:
46 meter lang, volgens mij is het niet WAT Pho, maar WAAAAAAAAAAT Lekker Puh :)
Geniet er van samen !